Hestevogn fra Miniart

Ud af vinduet på sin fine Citroën kigger dr. Hansen på den gamle hestevogn, der står i vejkanten. Han er kommer lige fra den gamle bindingsværksgård Søndergaard, og tænker på vejen at deres gamle hestevogn passer godt til. Stille ryster han på hovedet, og glæder sig til at en nyere tid også indfinder sig på den upraktiske gamle gård.

Hestevognen er et byggesæt fra det ukrainske firma Miniart, der måned efter måned i snart 20 år har produceret spændende og nyskabende sæt, hovedsagligt i skala 1:35. Især deres bygninger er fantastiske – mere om dem senere.

Selvom 1:35 er en stor skala, er det ikke noget voldsomt sæt. Der er kun to typer støberammer med to af hver, og byggevejledningen er lille nok til at stå bag på æsken.

Baneingeniør Andersen ser lidt skeptisk på!

Byggeriet gik hurtigt, selvom vejledningen godt kunne være lidt klarere hist og her. Som mange andre nye byggesæt, passede delene virkeligt godt sammen, og kun enkelte steder var det nødvendigt med et par klemmer til at holde delene fast under limningen.

Gammelt træ bliver gråt med tiden, så grå valgte jeg som grundfarve – derved er det nemt at male nærmest alle farver ovenpå. Baneingeniør Andersen fik en tur med i løjerne…

Ovenpå den grå grundfarve malede jeg al træet sandfarvet og fremhævede alle metaldelene, herunder metalbåndet rundt om de spinkle træhjul, med en mørk metalfarve.

Dernæst gav jeg vognen en wash med den fantastiske Agrax Earthshade fra Citadel, der får alt til at se godt ud. Til sidst en meget lys brun, næsten hvid, tørbørstet ovenpå for at fremhæve detaljerne.

Til slut kom hjulene på, og jeg limede lidt blandet grums fast i bunden – rester af hvad vognen nu havde båret. Det var i øvrigt det samme, som jeg havde brugt som jord i Thomsens Kul- og Kokshandel.

Baneingeniør Andersen ser som altid lidt skeptisk på, men nu har han i det mindste fået en grå grundfarve, hvid skjorte og lidt kulør i ansigtet. Det skal nok blive bedre… 🙂

Det er en fin model, Miniart har produceret. Den er hurtig at bygge og kan let bygges til enten at vise en vogn i brug eller et gammelt vrag ved en gård eller i byen. I takt med at motorkøretøjer vandt frem, må der have været store mængder af hestevogne til overs, som bare fik lov til at gå til i hjørnerne.

En sidste forbedring kunne være en last – måske et par tønder, der passer til i bredden?

1 Comment

  1. Een tidsperiode, forskellige skalaer er en interessant tilgang til modelhobbyen og det åbner tydeligvis nogle nye muligheder blandt andet for spændende fotografering. ”Forced perspective” med hestevognen i større skala i forgrunden og bondegården i mindre skala i baggrunden er meget virkningsfuldt. Det bliver interessant at se, hvad du får ud af det fremover.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s