Syrekrukkevogn fra Sachsenmodelle

En speciel last på jernbanen er syre, som blev fragtet i separate vogne med store krukker af keramik på række.

For mange år siden havde jeg købt Sachsenmodelles udgave af en syrekrukkevogn fra Dansk Svovlsyre- og Superphosphatfabrik, men synes egentlig ikke, at modellen var så.

Krukkerne var støbt i blank plast, så det så meget legetøjsagtigt ud.

Derfor skulle den males og patineres. Først skulle vognen skilles ad, og det var den ikke rigtigt bygget til. Her er den adskilt i hovedelene.

Det sværeste var at få selve krukkeelementet fri. Men jeg fandt ud af at der sad fire små klatter lim i hvert hjørne af rammen. Efter en alvorlig samtale med dem, kom krukkerne fri!

Så var det til gengæld nemt at male krukkerne. Fra billeder på Jernbanen.dk kunne jeg se at krukkerne tit var lidt forskellige kulører, så det prøvede jeg at genskabe med maling, washes og lidt pulver.

Resten af vognen fik en brun wash og en highlight med sandfarve. Undervognen fik også lidt rustpulver, og hjulene malede jeg brune.

Pufferne blev drybrushet med lidt metalfarve, mens trin o.l. fik lidt lyst pulver.

Nu er jeg ikke ked af vognen længere – det betyder virkelig meget at slippe af med al det blanke plastik. At male, patinere og måske detaljere en vogn er også en god måde at tage den i besiddelse på – før var det bare en generisk model, men nu føles det mere som min! 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s